*Waarom kies je voor dansschoenen?

2012-05-15

 

Waarom kies je voor dansschoenen? 

Als je begint met dansen, is het heel belangrijk dat je de juiste spullen hebt om dit op een comfortabele en veilige manier te doen. De belangrijkste onderdelen van je dansuitrusting zijn je balletschoenen. Dansschoenen bieden je steun en flexibiliteit wanneer je dat nodig hebt, en dat zorgt ervoor dat je op een makkelijke manier kunt bewegen, zonder blessures op te lopen. Het voordeel van dansschoenen 

ten opzichte van gewone schoenen, is in eerste instantie dat dansschoenen enkel en alleen gemaakt zijn om op te dansen, terwijl gewone schoenen doorgaans alleen lekker hoeven te lopen.

Dansschoenen worden gemaakt van geschikte materialen die duurzaam zijn in het gebruik. Voor Ballet is het heel belangrijk dat de juiste schoenen gekozen worden. Bij Ballet wordt er veel gedraaid en gesprongen, en op ‘gewone’ schoenen zal dit niet gemakkelijk gaan.

Daarom is het verstandig om te kiezen voor speciale balletschoenen. Deze schoenen hebben een suede zool onder het voorste en het achterste deel van de zool, waardoor draaien heel gemakkelijk gaat. Ook zijn deze schoenen veel lichter en flexibeler dan normale schoenen, waardoor ze het dansen vergemakkelijken en totaal niet in de weg zitten.