*De materialen van een balletpakje

2012-05-15

 

De materialen van een balletpakje 

U kunt bij het kopen van een balletpakje letten op de verschillende stoffen die er gebruikt worden. Deze stoffen hebben allemaal andere eigenschappen, dus is het belangrijk dat u hier rekening mee houdt. Veel stoffen zijn gemaakt van combinaties tussen twee of meer materialen.

Een materiaal dat veel gebruikt wordt bij balletpakjes is katoen. Deze stof laat de huid goed ademen en is erg stevig. Katoen wordt vaak in combinatie met lycra gebruikt. De lycra zorgt voor extra flexibiliteit. Een andere veel voorkomende combinatie is polyester en elastan. Deze twee stoffen zorgen er in combinatie voor dat het pakje ontzettend flexibel is en aanvoelt als een tweede huid. Deze combinatie is wel iets minder stevig dan de combinatie met katoen.

De combinatie van polyester en lycra maakt de stof ook zeer flexibel, en voelt zacht en comfortabel aan. Ook nylon en spandex zijn populaire stoffen voor balletpakjes. Wederom zijn deze stoffen erg flexibel en voelen ze comfortabel aan. De stoffen waarvan de pakjes zijn samengesteld zijn altijd gericht op zo veel mogelijk comfort voor de danser.